Доктора дължал ?400 000 на гръцки трафиканти
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:48 / 08.05.2006Коментари ()2120
©
Застреляният преди повече от три месеца Иван Тодоров–Доктора е дължал голяма сума пари на гръцки и македонски трафиканти на цигари, предаде Дарик радио, цитирайки хора от обкръжението на Доктора.

Според запознати сумата е била над 400 хиляди евро – на толкова са се изчислявали загубите от два провалени опита за трафик на контейнери през пристанищата Варна и Бургас.
Източници съобщиха, че вероятно става дума за гръцките трафикати Георгиос и Ираклис Антемидис.

Двамата братя са уличени като организатори на международен канал за контрабанда на цигари, започващ от Кипър и минаващ през България и Италия. Вероятно Иван Тодоров–Доктора е бил част от тази контрабандна схема, като е отговарял за безпрепятственото преминаване на контейнерите през българска територия.

Хора от обкръжението на Доктора разказаха, че след двата неуспешни опита за прекарване на общо 20 контейнера с цигари през Варна и Бургас организаторите на канала са глобили Доктора с близо 400 хиляди евро, но той е отказал да плати сумата.

Гръцката полиция дълго време издирва братята Георгиос и Ираклис Антемидис заради открити около Солун кашони с контрабандни цигари.

Неизплатените такси за цигарите тогава бяха за близо 10 милиона долара.

Кашоните били открити в склад и 2 камиона - с българска и македонска регистрация, конфискувани били и 3 машини за митническо пломбиране и 9 гръцки и български митнически печати.



Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Doktora-dulzhal-400-000-na-grucki-trafikanti-16349
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.