Гергов: Ще вложа 16 млн. лв. в Стария град
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:56 / 10.05.2006Коментари ()1386
©
“Делът ми в бъдещото смесено дружество с общината, което ще стопанисва 16 имота в Стария град и ще изгради бизнес-център с подземен паркинг на паркинга пред панаира, ще се увеличи пропорционално на огромните инвестиции, които ще направя”. Това заяви в интервю за Дарик радио бизнесменът Георги Гергов, който по предложение на кмета Иван Чомаков първоначално ще влезе с 35% в смесеното дружество за развитие на бизнес- и културен туризъм “Старинен Пловдив инвест”.

Той подчерта, че е готов да вложи 16 милиона лева в реставрация на къщите и е нормално структурата на капитала да се промени в негова полза. Гергов не опроверга категорично изразените от общински съветници притеснения, че публичният интерес не е защитен и с последващо вдигане на капитала хотелиерът може да се окаже едноличен собственик на паркинга пред панаира и на голяма част от архитектурния резерват.

Според него в смесеното дружество общината ще апортира единствено къщи, които са пред рухване. Репортерска проверка на Дарик обаче установи, че сред посочените в предложението на кмета имоти има и такива в отлично състояние като този до Данчовата къща на ул. “Кирил Нектариев”18. В смесеното дружество ще влязат като апортна вноска на общината и емблематични за Стария Пловдив заведения като бившите ресторанти “Старата къща”, “Испански кът” и “Старите занаяти”, които според специалисти се нуждаят от неголеми ремонти ремонти.

Гергов отрече подозренията, че се готви да става акционер и Пловдивския панаир, предлагайки като апорт бъдещия бизнес-център, които ще изгражда върху паркинга пред изложбения център. “Засега нямам точно такъв интерес, ще изчакам да видя в каква посока ще се развива панаира” – заключи хотелиерът, който е собственик на ЦУМ, варненския комплекс “Слънчев ден” и пловдивския хотел “Санкт Петербург”.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Gergov-Shte-vlozha-16-mln-lv-v-Stariya-grad-16381
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.