Откриват се двете нови клетки на депото за ТБО край Карлово
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:20 / 16.05.2006Коментари ()944
Комисия ще приеме двете нови клетки на регионалното депо за твърди битови отпадъци край Карлово. Това ще стане на 18 май, съобщи кметът на Общината д-р Емил Кабаиванов.

За откриването на съоръжението са поканени министърът на околната среда и водите и председателят на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда /ПУДООС/, чрез което екоминистерството финансира обекта.

За двете клетки са вложени около 6 млн. лева. Има сключен договор с Община Сопот, в момента се водят преговори с ръководствата на Хисар и Калояново за депониране на отпадъците в Карловското депо. Тази година предстои изграждането на последната пета клетка на депото. За нея и за предепонирането на старото сметище са нужни още 3.5 млн. лв. от Министерството на околната среда и водите /МОСВ/, поясни д-р Кабаиванов.

Кабаиванов съобщи, че с министъра на околната среда, който ще гостува в Карлово на 19 май, ще обсъдят програмата за екологични обекти до края на 2006- а и намеренията на общинското ръководство за 2007 година.

През следващите 7 месеца трябва бъде продължи работата по канализациите в Дъбене и Розино, а през следващата година да започне изграждането на пречиствателната станция в Карлово и, ако МОСВ има финансова възможност, да предостави средства за парк "Беш бунар", за който приключват всички етапи на работния проект за кандидатстване. Информацията е на Дарик радио.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Otkrivat-se-dvete-novi-kletki-na-depoto-za-TBO-krai-Karlovo-16525
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.