Само едно нелегално такси откри прокуратурата в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:51 / 18.05.2006Коментари ()1345
©
Бързо полицейско производство образува Районна прокуратура Пловдив срещу собственик на нелегално такси, заради липсата на резрешително за извършване на таксиметрова дейност, съобщиха от апелативна прокуратура.

Още девет бързи полицейски производства са образувани за пиратски таксита в градовете от апелативната зона на Пловдив, като най-много са те в Пазарджик - 6 на брой.

Санкциите за нарушителите са до една година лишаване от свобода и глоба от 100 до 300 лева. Резултатите са от специализирана проверка на таксиметровите автомобили. Проверката е по разпореждане на апелативния прокурор на Пловдив Росен Димов, която обхваща периода от 30 ноември 2005 година до 31 март 2006 година. Проведена е от прокуратурата, съвместно с Изпълнителната агенция автомобилна администрация-бившата ДАИ и полицията.

Проверени са общо 866 таксита на тариторията на Пловдив, Пазарджик, Кърджали, Хасково, Смолян, Стара Загора. Съставени са 252 акта за административно нарушения.

В края на 2006 година ще бъде извършена още една мащабна проверка на такситата, съобщи говорителят на Апелативна прокуратура Огнян Урбалов. Информацията е на Дарик ради.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Samo-edno-nelegalno-taksi-otkri-prokuraturata-v-Plovdiv-16583
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.