Глобиха момиче на Ванко 1
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:03 / 18.05.2006Коментари ()2398
Пловдивският окръжен съд наложи глоба от 500 лева и принудително довеждане на едно от момичетата на рапъра Ванко 1, Ива Митева, заради отказа й да се яви пред съда тази сутрин и да даде показания. Тя е важен свидетел по наказателното дело срещу бившия полицай Илия Тачев, който е обвиняем заради склоняване на Ива и нейна колежка към лъжесвидетелстване по делото срещу рапъра Ванко 1. Ванко 1, беше подсъдим за трафик на жени зад граница и склоняване към проституция.

Вместо да доведе девойките в съда, Тачев отвел двете свидетелки в хотели на язовир “Антон Ивановци”, Созопол, Ямбол, Казанлък и Шипка, за да не дадат показания срещу рапъра в Пловдивския апелативен съд през април 2004 година. Срещу Тачев е повдигнато и второ обвинение за предлагане на подкуп на дознателя по делото срещу Ванко 1.

Свидетелката Ива Митева няколко пъти става причина за отлагане на делото срещу Тачев. Затова тя трябваше да бъде доведена под стража за днешното заседание, но когато полицаите я намерили в дома й, тя заявила, че не може да отиде с тях. Причината е, че се грижела за двегодишното си дете и нямало на кого да остави.

Съдът прие и искането на защитата на Тачев, Даниела Доковска за следващото заседание на 14 юни да бъдат изискани протоколите от заседанията в Апелативен съд по делото, водено срещу Ванко 1.

Съдебният процес срещу Тачев се гледа при закрити врати поради приложените доказателства по делото, които попадат под обсега на Закона за защита на класифицираната информация. Информацията е на Дарик радио.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Globiha-momiche-na-Vanko-1-16607
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.