Хотел Тримонциум отказа да е домакин на учредяването на нова турска партия
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:48 / 20.05.2006Коментари ()2146
©
Пловдивският хотел Тримонциум трябваше да е домакин на учредяването на нова турска партия тази неделя. По предварителна информация новата етническа турска партия ще е с лидер Мендерес Кунгюн. Още в началото Кунгюн обяви намерението си да създаде подобна формация в Пловдив на 21 май, като лично той посочи хотел Тримонциум за мястото, където ще се проведе учредителното събрание.

Собсвеникът на хотела обаче, който е турчин, е отказал разрешение за провеждане на събранието в Тримонциум. Ертен Късова, говоротел на фирмата собственик, обяви, че са били подведени от Мендерес Кунгюн, който е посочил като цел на събирането провеждането на конференция за човешките права и междуетническата толерантност.

Принципът ни е да стоим далеч от политиката, подчерта Ертен Късова и така мотивира отказа, даден на Кунгюн да проведе учредителното събрание на партията в емблематичния за Пловдив хотел.

Въпреки отказа Кунгюн е уверил, че утре в града на тепетата ще пристигнат 50 делегати от цялата страна. Според него постъпката на собствениците на Тримонциум е провокация.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Hotel-Trimoncium-otkaza-da-e-domakin-na-uchredyavaneto-na-nova-turska-partiya-16647
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.