Браво! Собственици на заведения в Пловдив решиха какво ще правят с храната, която им остава | ||||||
| ||||||
Предприемачите откликнаха на призива останалите порции с храна, вместо да се изхвърлят, да отиват при хора в нужда. "Преди време с мен се свърза собственик на заведение за бързо хранене и ми сподели, че всеки ден му остават по 15 порции храна. Човекът предложи заедно да организираме начин храната да не се изхвърля, а да достига до хора, които се нуждаят от нея", обясни Костадин Димитров. Той подчерта, че много от заведенията в "Тракия" вече са се включили, като с всеки ден техният брой нараства. На този етап оставащите порции се вземат директно от заведенията.
"Предоставихме списък на нуждаещи се семейства и всяко заведение започна да предоставя оставащите порции на определени лица от списъка. Системата вече работи", подчерта още Костадин Димитров. Той изрази респект към хората с големи сърца, които подават ръка на съгражданите ни в затруднено положение. Инициативата предстои да се развие и надгради, информираха кметството в "Тракия". |