Капон със 7 условия към Гергов
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:38 / 12.06.2006Коментари ()2510
©
Ръководството на Дeмократическата партия в Пловдив ще подкрепи създаването на публично- частен проект за туризъм и развитие на Стария град, само ако бъде предоставен бизнесплан от страна на експертите на общината и частния инвеститор, какъвто досега община Пловдив не е изискала. Идеята за създаване на съвместно с общината дружество за развитие и управление на Стария град дойде от бизнесмена Георги Гергов.

От Демократическата партия в Пловдив искат още в устава на новото дружество да залегне т. н. “санитарен минимум”, при което община Пловдив не може да притежава по- малко от 25% от акциите, за да бъдат защитени напълно интересите на Пловдивчани, обяви пред журналисти Мария Капон.

В програмата за дейността при публично-частния проект да бъдат включени още и инвестиции в инфраструктурата на Стария град, защото това засега е голям проблем, смята Мария Капон. Според нея името на дружеството също трябва да се промени в съответствие с предмета на дейност, а именно туризъм и инвестиции. Думите Старинен Пловдив, или Стария град трябва да бъдат изцяло избегнати, твърди Капон. Информацията е на Дарик радио.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Kapon-sus-7-usloviya-kum-Gergov-17089
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.