Три банки се борят за кредитор на Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:52 / 21.06.2006Коментари ()1370
©
Отварят днес окончателните оферти на три банки, от които ще бъде избрана една за отпускане на облигационен заем от близо 50 милиона лева на община Пловдив. С парите за четири години ще бъдат основно реконструирани 200 улици и ще бъдет ремонтирани мостовете на Марица.

До финала на конкурса за избор на банка кредитор на община Пловдив, достигнаха Банка ДСК, Булбанк и Райфайзенбанк. Основните критерии, по които 11-членната комисия от общински съветници ще избере кредитор, са дългосрочност на заема най-малко 14 години, дълъг гратисен период, изгодни условия за обслужване на заема.

Изборът на банката кредитор ще бъде съобщен официално от кмета Чомаков в началото на следващата седмица. След това той ще внесе предложение до Общинския съвет на сесията на 13 юли и ако то бъде одобрено ще се пристъпи към обявяване на конкурси за възлагане на обществени поръчки за изпълнители на ремонтите на пътната инфраструктура на Пловдив.

За 2006 година е предвидено да бъдат усвоени 9 милиона лева, един от които за Асеновградския надлез. Информацията е на Дарик радио.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Tri-banki-se-boryat-za-kreditor-na-Plovdiv-17302
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.