Внесоха обвинителен акт срещу сводница
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:11 / 29.06.2010Коментари ()1511
© Plovdiv24.bg
Районна прокуратура - Пловдив внесе в Районния съд обвинителен акт срещу Г. Калчева, на 38 год. за предоставяне систематически на помещение за полови сношения и блудствени действия и склоняване към проституция.

Обвиняемата живеела в Пловдив, в апартамент, обитаван от нея заедно с родителите й и малолетния й син Денис. От началото на декември 2009 год. решила жилището да функционира като публичен дом, в който различни момичета срещу заплащане да предоставят разнообразни сексуални услуги. Съответно в апартамента с този вид развратна дейност започнали да се занимават С.А /на 16 години/, Л.М /на 13 години/, К.М. /на 15 години/ и В.Г. /на 17 години/.

Организацията по работата в обекта и ръководството на осъществяваната в него дейност се движели изцяло от обвиняемата. Като начало тя публикувала обява /периодично обновявана/ с текст "Масажи с екстри", в която посочила за връзка ползвания от нея мобилен номер. Обвиняемата изработила и твърда тарифа според вида на предлаганите от работещите в апартамента момичета интимни действия, като клиентите плащали по 40 лв. за комбинация от стандартен сексуален контакт и орален секс и по 20 лв. единствено за фелацио, като продължителността на съответната услуга била рамкирана в пределите на 30 минути. Преговорите с потенциалните клиенти по телефона също се водели от Калчева, която се грижела и за материалното осигуряване на практикуващите сексуални услуги момичета, закупувайки им презервативи.

В дните, когато проституиращите свидетелки осъществявали платени полови контакти в жилището, имали средно по около 4-5 клиенти /с изключение на В.Г., която за целия си период на специфична работа по предоставяне на сексуални услуги имала общо трима клиенти/, като според естеството на интимното действие получавали и съответната парична материална облага, която делeли наполовина с обвиняемата. 

Фактът, че практикуващите платени полови контакти момичета са непълнолетни, бил добре известен на обвиняемата и то от предшестващите разговори с тях. Затова и ги предупредила да казват, в случай че бъдат попитани, че са навършили 18 години.

Апартаментът на обвиняемата функционирал като място за осъществяване на развратни действия до 30 март, когато в резултат на нарочна полицейска проверка преустановил тази си специфична дейност. Повод за нея станал получен оперативен сигнал в VІ РУП, че в жилището се предлагат сексуални услуги от непълнолетни лица.

Г.Калчева. е обвинена за предоставяне систематически на помещение на различни лица за полови сношения и блудствени действия с користна цел и за склоняване към проституция на К.М. и В.Г. /ненавършили 18 годишна възраст/ с користна цел, за всяко едно от които законът предвижда наказание лишаване от свобода от 3 до 10 години и глоба от 10 000 до 25 000 лв.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Vnesoha-obvinitelen-akt-sreshtu-svodnica-174008
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.