3000 нови работни места в близост до Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:43 / 01.07.2006Коментари ()1764
До седмица министърът на икономиката и енергетиката Румен Овчаров ще извърши проверка защо австрийската компания ЕVN , собственик на пловдивското Енерго, не инвестират в изграждането на нова подстанция, която да захранва индустриалната зона край пловдивското село Радиново. Това заяви днес самият министър след първата копка на логистичен център до с. Бенковски. Овчаров се ангажира да изясли дали приватизираното “Електроразпределение – Пловдив” или държавната НЕК трябва да изгради новата мощност в община Марица.

Кметът на общината Запрян Дачев и бизнесменът Валентин Кънчев получиха от министър Овчаров статуетки за принос в привличането на чуждестранни инвестиции.

По-рано Дачев и изпълнителният директор на Агенцията за инвестиции Стоян Сталев дадоха старт на изграждането на логистичен центъп върху 800 декара в землищата на селата Бенковски и Царацово. В бъдещия индустриален парк ще бъдат инвестирани 150 млн. евро, като само за първите 3 години сумата ще надхвърли 35 млн евро, посочи Сталев. Ще бъдат разкриит 3 000 работни места.

В индустриалния парк, който ще се изгражда от консорциум между “Сиенит” и израелската “Еден груп”, ще има фабрики, кинокомплекс, нова жп-гара, търговски центрове. Информацията е на Дарик радио.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/3000-novi-rabotni-mesta-v-blizost-do-Plovdiv-17512
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.