Миткова: Изборът на Кузмов е незаконен
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:31 / 03.07.2006Коментари ()1114
Подписваните през последната половин година договори и други документи от страна на кмета на район Източен Красимир Кузмов могат да се окажат нищожни, научи Дарик радио. Изборът Кузмов за кмет е нищожен, а решението на Общинския съвет за това– незаконосъобразно. Това заяви пред Дарик бившият кмет на района Красимира Миткова, която бе възстановена на длъжността от Върховния административен съд.

Тя очаква още утре кметът Иван Чомаков да подпише заповед за връщането й на поста и до края на седмицата да влезе в правомощията си.

Според юристи жалбата на Красимира Миткова за пресрочното прекратяване на правомощията й е трябвало да стопира изпълнението на това решение на Общинския съвет от 18 ноември миналата година.

Миткова бе в управлението от квотата на ДПС, чието местно ръководство поиска оставката й заради “нелоялност към партията”, “лоши темпове на развитие на “Столипиново” и с намеци за корупция. Общински съветници от управляващата коалиция допускат, че движението ще поиска компенсация с друга висока длъжност в администрацията, ако вече изключената от ДПС Миткова остане на поста, на който я възстанови съдът.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Mitkova-Izborut-na-Kuzmov-e-nezakonen-17540
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.