Осъдиха подкупните данъчни инспектори
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:52 / 04.07.2006Коментари ()1291
Пловдивският окръжен съд приключи само с едно заседание делото срещу двамата старши данъчни инспектори по приходите при Териториална Дирекция на Националната Агенция по приходите, които бяха заловени на 2 февруари 2006 година в момент на получаване на подкуп от общо 3 000 лева белязани банкноти.

Няколко дни преди това Красимир Шутилов и Радка Ситева, които извършвали данъчна ревизия на фирма “Груев- 2001” ЕООД Пловдив, поискали подкуп от собственика на бензиностанция Никола Груев, за да не впишат в данъчно ревизионния акт крупна сума данъчни задължения.

Красимир Шутилов е осъден на 2 години пробация, задължителна регистрация на настоящият му адрес за срок от 2 години и поправителен труд за период от една година. Съдът постанови да се отдържат по 15 % от заплатата на Шутилов в полза на държавата за период от 2 години и глоба от 5 000 лева. Съучастничката му Радка Ситева бе осъдена на пробация като съдът й наложи следните пробационни мерки: задължителна регистрация на настоящия адрес за 2 години, периодични срещи с пробационния служител в период от 2 години, полагане на 200 часа безвъзмезден труд в полза на обществото за срок от 1 година и глоба от 5000 лева.

И двамата данъчни инспектори са лишени от право да заемат постове в НАП Пловдив за период от 2 години.

Съдът постанови да бъдат върнати белязаните банкноти на бизнесмена Груев, които бяха конфискувани като веществени доказателства.

Присъдата на Шутилов и Ситева не е окончателна. Тя подлежи на протест и обжалване пред Пловдивския апелативен съд в 15- дневен срок. Информацията е на Дарик радио.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Osudiha-podkupnite-danuchni-inspektori-17556
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.