Университетска фондация обучава кметове как да пишат проекти за публично-частно партньорство
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:33 / 05.07.2006Коментари ()1097
Университетска фондация – Пловдив стартира утре, 6 юли 2006 г., втория модул от спечеления от нея проект „Европейско училище за НПО и кметове” по Програма ФАР – „Развитие на гражданското общество”. Обучението на кметове и неправителствени организации от Южен Централен регион започва от 10,30 часа в зала „Нова” на Парк-хотел „Санкт Петербург” и е отворено за журналисти.

Лектори в модула ще са Атанас Папаризов – депутат от „Коалиция за България” и председател на Парламентарната комисия по европейска интеграция, Жан Виденов – преподавател в Европейския колеж по икономика и управление и Минко Велков – консултант по международни проекти в Министерство на труда и социалната политика.

Целта на обучението е да създаде практически умения в областта на проектния мениджмънт и да способства за подобряването на партньорството между неправителствения сектор и местната администрация. Тематичното съдържание на курса е свързано с оперативните програми за използването на структурните фондове на ЕС, управление на проекти, базирани на публично-частното партньорство, системи за изготвяне на бюджет, финансов контрол и отчетност, както и въвеждането на нови елементи в подготовката и кандидатстването по донорските програми ИСПА, ФАР и САПАРД.

Проектът, който Университетска фондация – Пловдив спечели по Програма ФАР за 2006 г. е със срок на изпълнение 1 година, като в него участват 15 кмета на общини от Южен Централен регион и 20 представители на неправителствени организации, сред които Съюзът на инвадилидите в България и „Сдружение за Пловдив”. Първият модул в програмата за обучение се проведе на 19 май тази година.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Universitetska-fondaciya-obuchava-kmetove-kak-da-pishat-proekti-za-publichno-chastno-partnyorstvo-17594
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.