"Еко Глобал" осъдиха строго инцидента, при който бе стреляно по техен сметовоз
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:35 / 07.07.2006Коментари ()2582
Във вразка с вчерашния неприятен инцидент с екипажа на сметовоз на “Еко Глобал” на бензиностанция в Пловдив, фирмата изпрати отворено писмо до всички медии с изявление по темата:

1.Европейските норми и стандарти, които от 1 година насам внедряваме в “Еко Глобал” не допускат и ние по никакъв начин няма да толерираме наши служители да извършват услуги на клиенти извън стриктно регламентираните в подписаните договори. В този случай управителят на бензиностанцията се е опитал да принуди наши служители системно да извършват многократно по-голяма по обем услуга извън договорните ни отношения. Когато нашите служители са му отказали, той е преминал към самоуправни действия и заплахи за живота на работниците, завършили със стрелба.

2. “Еко Глобал” няма да толерира опитите на граждани или фирми да корумпират наши служители и да ги подтикват към нерегламентирани отношения за сметка на общинския бюджет, на гражданите на Пловдив и на фирмата. В случая опитът за натиск системно да бъдат транспортирани многократно по-големи обеми от битови отпадъци извън договорените с общината и депонирането им на сметището в Цалапица е имало за цел икономия на пари от управителя на бензиностанцията за сметка на редовите данъкоплатци, на общинския бюджет, на фирмата, която обслужва сметището край Цалапица и на “Еко Глобал”. Европейският принцип “Който замърсява – плаща” е валиден и за България. Според съвременното ни екологично законодателство всеки килограм отпадък от фирмите трябва да бъде предварително деклариран и проследяван до депонирането или обезвреждането му. В конкретния случай става дума включително за отпадъци от опаковки и петролни продукти, които са на строг отчет от компетентните екологични органи.

3. Вярваме, че компетентните органи - полиция и прокуратура - ще предприемат адекватни мерки този опит за корумпиране на наши служители и нецивилизованото поведение да управителя на бензиностанция да бъдат санкционирани. Шофьорът на сметовозната кола и екипажът ще потърсят обезщетение за стреса и нанесените материални и морални щети от инцидента по съдебен ред.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Eko-Global-osudiha-strogo-incidenta-pri-koito-be-strelyano-po-tehen-smetovoz-17639
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.