Станишев: Правителството прави нужното за модернизирането на българската армия
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:12 / 08.07.2006Коментари ()1040
©
Българското правителство прави нужното за модернизирането на армията, в това число и на Военноморските сили, заяви министър-председателят Сергей Станишев по време на учението на ВМС с международно участие „Бриз 2006” край Варна. Премиерът подчерта, че този процес ще продължи балансирано между различните видове войски, за да се отговори на нуждите им. Той припомни, че „Бриз” има много стара традиция във ВМС, провежда се ежегодно и всеки път се променят плановете за обучение съобразно новите предизвикателства – най-вече гъвкавите асиметрични заплахи, от които произтичат новите рискове в света.

От борда на спомагателния кораб ”Капитан І ранг Димитър Добрев” премиерът Станишев, министърът на отбраната Веселин Близнаков и началникът на ГЩ на БА ген. Златан Стойков наблюдаваха операция по задържане на кораб-нарушител, артилерийски стрелби, противовъздушна отбрана, спасяване на бедстващи хора и морски парад на кораби, участвали в учението.

В отговор на журналистически въпрос дали се притеснява за стабилността на управляващата коалиция, премиерът заяви, че коалицията е създадена, за да управлява страната стабилно. „Много пъти съм го казвал, че тази коалиция не е направена за сделка в рамките на властта между отделните партии. Тя е създадена, защото е много важна за присъединяването на България към ЕС, но и за да има управление и да се решават струпаните проблеми в страната. Всяка една от партиите прави своите компромиси в името на държавата. Всяка една от политическите сили може би губи нещо, но винаги, когато се мисли за предсрочни избори, е хубаво да се направи политологически анализ на това какво следва”, каза министър-председателят.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Stanishev-Pravitelstvoto-pravi-nuzhnoto-za-moderniziraneto-na-bulgarskata-armiya-17653
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.