Голям купон рано сутрин в ефира на bTV - Златимир Йочев се оправда, че е петък | ||||||
| ||||||
"Барманството има много общо с доброто домакинство и гостоприемството. Влизайки в баровете, хората се доверяват на нас. Всеки един професионален барман пресъздава напитките в чашите си. Показва умело какво може“, коментира той и допълни, че е сервирал коктейли на гости в движещ се трамвай, във влак и в самолет. "Дефиницията за коктейл е алкохол, захар, горчива съставка и вода. Водата идва от разводняването на напитките и смесването на напитките с леда“, посочи Николай Вангелов. Той приготви в ефир моктейли – коктейли без алкохол. "Безалкохолните коктейли се появяват още през "Сухия режим“, когато барманите умело започват да сместват сиропи, различни сокове и безалкохолни напитки, за да задоволим сетивата и мозъка за коктейли“, разказа специалистът. "Сладко-киселият вариант е най-предпочитаната комбинация“, каза той и в студиото използва сироп от ягоди, свеж лимон, тинктура от свеж лимон, хвойна и веган белтък. Ще излъжем сетивата, че консумираме джин. Необходими са 10-12 секунди, за да се смесят добре напитките и да се получи добър шейк. Вътре в този коктейл имаме свежест, пикантност, флоралност“, сподели Николай. |
Още по темата: | общо новини по темата: 7051 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/1176 ] следващата страница |