Писков се извини за скандала
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:55 / 13.07.2006Коментари ()1730
©
В специално изявление до медиите Костантин Писков се извини за жилищния скандал:

В последните няколко дни в поредица от публикации бе създаден един проблем , който се преекспонира и чрез медиите бе направен опит да се превърне едва ли не в основен такъв за град Пловдив.

Не е срамно , нито незаконосъобразно заместник кмет да получи жилище с оглед числеността на семейството му и нуждата. Когато се предоставят общински жилища на прокурори, съдии,служители на РДВР ,спортисти и артисти това се приема за нормална практика , а когато служител от администрацията получи такова се превръща в ерес.

Европейска и световна практика е всяка една компания и административна единица да полага грижи за своите служители по отношение на квалификация , професионално прогнозируемо развитие, битово обезпечение и т.н.

Избегнал съм лицемерието и лъжата и съм пожелал проблема който имам да бъде разрешен. Липсва елемента на замяна , която предполага финансово облагодетелствуване,на покупка на цени многократно по-ниски от пазарните или на прикриване зад друго име или на определени факти и обстоятелства. След като същото това жилище бе предоставено на бившия вече служител на Община Пловдив Илия Найденов – Директор на Дирекция “Общинска собственост” при доказана много по-малка жилищна нужда , каква е нормативната или морална пречка, то да се предостави на заместник кмет. Приема се за нормално от медиите да се получи същият апартамент от служител , срещу когото имаше открито недоволство от работата ,както от страна на общинските съветници,така и от страна на обществеността и който бе освободен именно поради изтъкнатите причини , а е неморално според Вас аз да бъда настанен.

Убеден съм , че като медии , верни на обективността , ще дадете публичност и на моята позиция . Не е лесен живота ни , но и именно затова да се спекулира с популистки тези , не е поведение , което се нарича честно към избирателите ни. Имам отговорна програма , която изпълнявам публично пред вас.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Piskov-se-izvini-za-skandala-17765
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.