Ад по пътищата
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:20 / 14.07.2006Коментари ()6737
©
Мерцедесът в който смъртта си намериха две момичета на 18 и 20 години. снимка: www.expertbg.com
В истински ад се превърнаха пътищата в Пловдивско през последните 4 дни. Смъртта си в пътнотранспортни произшествия намериха 6 души, още 15 са тежко ранени. Причините в повечето случаи несъобразена скорост.

Ще ви припомним само две от най-тежките катастрофи взели общо 4 жертви.

Две момичета на 18 и 20 години са загинали на място вчера след катастрофа на пътя с. Ръжево Конаре- с. Главатар на около 2 км от с. Главатар. Около 20.30 часа лек автомобил “Мерцедес-190Д”, управляван от 18-годишната М.И. от с. Ръжево Конаре, излиза извън пътното платно и се удря в крайпътно дърво. При сблъсъка водачката и пътуващата на предната седалка- Р.Т./20/ от същото село, са починали на място. По първоначални данни причината за инцидента е движение с несъобразена скорост. Снимката към статията е от първата катастрофа. От щетите по автомобила всеки сам може да заключи с каква скорост са се движили двете момичета в автомобила.

Мъж и жена са починали на място, а 7 души са ранени при жестока катастрофа, станала на новия обходен път за с. Белащица. В 17.20 часа лек автомобил “Фолксваген Голф”, управляван от Д.Т./54/ от с. Белащица, навлиза в лентата за насрещно движение се удря челно в товарен автомобил “Ивеко” с водач Ю.К./33/ от Пловдив, постоянно пребиваващ руски гражданин. След силния сблъсък “Голф”-ът се самозапалва. Шофьорът Д.Т. и пътничката с него Й.В./50/ са починали на място. Водачът на товарния автомобил е получил контузии по тялото, а пътуващите с него- И.М./37/- фрактура на таза, Ю.Б./21/-фрактура на стъпало, Г.А./47/ -фрактура на ребро, Б.М./44/, Н.К./40/ и В.М./39/- контузии по тялото. Всички пострадали са от гр. Септември, настанени са в болница под лекарско наблюдение.

По първоначални данни причината за катастрофата е движение с несъобразена скорост при намалена видимост- задимено пътно платно от запалена тревна крайпътна площ, от страна на водача на “Голф”-а.


Още новини от Аналитични новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/analitycs/Ad-po-putishtata-17781
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.