Фен ТВ избира българска песен за “ОХРИД ФЕСТ - ОХРИДСКИ ТРУБАДУРИ” 2006
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:00 / 14.07.2006Коментари ()1953
©
Медиата е официално оторизиран ко организатор за територията на Република България

За пръв път в 12 годишната история на престижния музикален фестивал, организаторите му оторизират музикална медиа от друга държава да селектира песни, които да представят България на тазгодишното- 13-то издание на интернаицоналния музикален форум.
63 автора /композитори, аранжори, текстописци и изпълнители/ изпратиха професионален запис на готови песни в жанровете: фолклор, поп-фолк и поп до 30 юни 2006г на адреса на “Фен ТВ”.
Седем членна селекционна комисия, съставена от водещи музикални специалисти от Република България и Република Македония ще одобри 4 (четири) песни. Победителите ще станат известни на 21.07.2006г. Финалната селекция на българска песен за “ОХРИД ФЕСТ - Охридски трубадури’2006” ще се състои само от 4 (четири) песни, разпределение по жанр както следва:
- 2 (две) песни (фолклор и/или поп-фолк) за фолк конкурсната вечер
- 1 (една) поп-песен за поп конкурсната вечер
- 1 (една) поп-песен за интернационалната конкурсна вечер

За трета поредна година Фен ТВ ще излъчи ексклузивно и на живо трите конкурсни вечери на фестивала. Той ще се проведе в историческата местност Долни Сарай на гр. Охрид. Автори и изпълнители от държавите на Балканкския полуостров ще мерят сили и творчески потенциал в три конкурсни вечери – фолклорна, поп/ поп-фолк и интернационална.


Още новини от Любопитни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/interesno/Fen-TV-izbira-bulgarska-pesen-za-OHRID-FEST-OHRIDSKI-TRUBADURI-2006-17797
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.