"Подкрепа": Премахването на класовете ощетява работниците с 1 млрд годишно
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:35 / 22.09.2004Коментари ()1430
©
Отпадането на добавките за прослужено време, известни като класове, които сега се плащат към заплатата, ще спести на работодателите 1 млрд. лева годишно, а работниците ще загубят дo 30% от заплатите си. Това изчисли вицепрезидентът на "Подкрепа" Димитър Манолов вчера. Според него по този начин в Националния осигурителен институт годишно няма да постъпват около 380 млн. лв.
Вицепрезидентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов коментира, че работната група към социалното министерство, изготвяща новия механизъм, който ще замести премахването на парите за прослужено време, все още не е достигнала до никакво решение. Синдикатът подозира, че правителството се е съюзило с бизнеса и цели да бъдат намалени разходите за работни заплати в брутния вътрешен продукт. Това ще означава, че заплатите ще отбележат спад. Автоматичното прибавяне на парите за клас към основните заплати не е подходящо решение според Манолов, защото така трудовите възнаграждения ще бъдат замразени за много години напред.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Podkrepa-Premahvaneto-na-klasovete-oshtetyava-rabotnicite-s-1-mlrd-godishno-1782
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.