Пещера отдава на концесия „Свети Константин“
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:37 / 17.07.2006Коментари ()2086
Близо 100 дка от летовище “Свети Константин” над Пещера да бъдат отдадени на концесия за изграждане на спортно-туристическа зона „Самодивска поляна-Дъното -летовище Свети Константин“, решиха общинските съветници. Концесията е за период от 35 години.
Летовище „Свети Константин“ се намира на 16 км от общинския център и граничи с язовир Батак и местността „Дъното“.В региона летовището се е утвърдило като ски център за начинаещи скиори. Бъдещата концесия предвижда към наличните две малки писти там да бъдат изградени голяма ски писта върху 52 дка площ, стационарен влек, пътническа въжена линия върху 8 хиляди кв.м. , търговски обекти и вилно селище, да бъдат закупени три оръдия за сняг, две снегоутъпкващи машини и шейни за бързо придвижване.. Инвестицията в съоръженията и обектите трябва да е не по-малко от 2,3 милиона лева, записаха съветниците в решението си за концесията. Срокът за реализация на инвестицията е до 3 години от сключване на концесионния договор. Като задължение на концесионера съветниците записаха да разкрие 15 постоянни работни места и 25-сезонни.

Бъдещият концесионер няма право да променя предназначението на обекта, както и да го прехвърля на трети лица или да се разпорежда по какъвто и да е начин с концесията и свързаните с нея права.
Съветниците определиха тригодишен гратисен период за изплащане на концесионното възнаграждение. Това е време, в което обектите в селището трябва да са изградени.

Съветниците гласуваха и максимални цени за ползване на съоръженията. Не повече от 10 % от минималната работна заплата ще струва ползването на ски пистата през първите 10 години от концесията. Цената за ползване на двата ски влека за същия период не може да бъде повече от 5% от минималната работна заплата за страната. Информацията е на pa-media.net.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Peshtera-otdava-na-koncesiya-Sveti-Konstantin-17850
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.