На границата между Израел и Ливан се водят боеве
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:18 / 20.07.2006Коментари ()1918
©
Снимка: АП
Израелски войници водят боеве с бойци на Хизбула на ливанска територия до границата с Израел, съобщиха Ройтерс и Франс прес.

Според частната израелска телевизия Десети канал двама израелски войници били ранени.

Боевете избухнали северно от израелското гранично село Авивим, недалеч от мястото, където вчера бойци на Хизбула убиха в престрелка двама израелски войници и раниха деветима.

Израелски военни самолети възобновиха призори въздушните удари срещу южните предградия на Бейрут, съобщи Асошиейтед прес.

Тази нощ израелски самолети бомбардираха бункер в Южен Бейрут, където според сведения на армията се укривали високопоставени членове на Хизбула, съобщи Ройтерс. Смятало се дори, че сред тях е и Хасан Насрала.

Военен говорител посочи, че в операцията, осъществена малко преди полунощ, са участвали десетки самолети. Над бункера са били хвърлени 23 тона експлозиви. Той се намирал в района Бурж ал Баржне в южната част на ливанската столица.

Израел заявява, че една от целите на офанзивата му в Ливан е да ликвидира ръководителите на Хизбула.

Хизбула обаче твърди, че израелското нападение преди полунощ е било срещу строяща се джамия, а не срещу бункер, в който се укривали ръководителите й.

Израелският посланик в ООН Дан Гилерман заяви тази сутрин в интервю по Си Ен Ен, че Израел няма да направи декларация за нападението през нощта, преди да си изясни всички факти. "Мога да ви уверя, че знаем точно какво сме ударили. Не беше религиозна сграда. Това наистина беше щабът на ръководството на Хизбула.", заяви Дан Гилерман. Информацията е на Дарик радио.


Още новини от Международни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/mejdunarodni/Na-granicata-mezhdu-Izrael-i-Livan-se-vodyat-boeve-17909
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.