Кабил заподозря в протеста на зърнопроизводителите политически мотив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:43 / 25.07.2006Коментари ()830
200 лева изкупна цена за тон пшеница от тазгодишната реколта е напълно реалистична и достижима, като се има пред вид, че реални сделки на пазара има по принцип до следващата реколта, заяви министърът на земеделието и горите Нихат Кабил по време на посещението си в пловдивското село Поповица.

Той обаче подчерта, че на този етап е трудно да се правят прогнози, защото за цената на пшеницата има определящи фактори извън България, като например реколтата в Украйна и Русия, с които страната ни е в черноморския производствено-търговски регион. Министър Кабил каза още, че засега за есенната кампания в плансметката на Държавен фонд земеделие има заделени 20 милиона лева.

Той уточни , че в зависимост от нивата на зърнения пазар е възможно да се вземе решение за тяхното увеличаване. Надявам се в непрекъснато ескалиращите искания на зърнопроизводителите да няма политически елемент , допълни земеделският министър, тъй като прави впечатление , че те започнаха да поставят условия месец преди започването на кампанията. Министърът бе категоричен, че въпросът с безакцизните горива вече е решен.

Информацията е на радио Пловдив.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Kabil-zapodozrya-v-protesta-na-zurnoproizvoditelite-politicheski-motiv-18025
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.