"Майкрософт" премахва емблематичния WordPad
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:04 / 04.09.2023Коментари ()1543
©
"Майкрософт" официално потвърди премахването на WordPad от бъдещите си версии на своята операционна система. WordPad, безплатната текстообработваща програма, е част от операционната система Windows от почти 30 години, първоначално представен през 1995 г. заедно с Windows 95.

С официалното премахване на WordPad Microsoft ще продължи да популяризира своята платена алтернатива и богат на функции Microsoft Word, който е част от абонамента за Office 365.

Официална съобщение от "Майкрософт" гласи:

"WordPad вече не се актуализира и ще бъде премахнат в бъдеща версия на Windows. Препоръчваме Microsoft Word за документи с форматиран текст като .doc и .rtf и Windows Notepad за документи с обикновен текст като .txt.“

Приблизително по същото време "Майкрософт" добави няколко нови възможности към своя безплатен слой Notepad, който вече поддържа автоматично запазване и автоматично възстановяване на раздели. Въпреки това, за разлика от WordPad, Notepad не поддържа формати на обогатени текстови документи и е ограничен до .txt. Следователно всеки, който планира да върши сериозна работа, трябва да избере Microsoft Word.

Гигантът в момента работи върху Windows 12 OS, която се очаква да бъде пусната в началото на 2024 г.

 



Още новини от Международни новини:
ЕК ни поряза
13:50 / 19.09.2024

https://www.plovdiv24.bg/novini/mejdunarodni/Maikrosoft-premahva-emblematichniya-WordPad-1810840
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.