150 военни от Пловдив пристигнаха в Кабул
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:01 / 29.07.2006Коментари ()1327
150 български военнослужещи пристигнаха в Кабул с чартърен полет от Пловдив. Групата включва 50 души от ВВС, които ще се присъединят към своите 20 колеги, които от две седмици са на международното летище в Кабул.

Заедно с българския контингент в Кабул пристигна и заместник-министърът на външните работи Феим Чаушев. Той ще има срещи с афганистански политици, с председателя на парламента и с външния министър на страната.

Началникът на щаба на Съвместното оперативно командване генерал-майор Ангел Златилов също пристигна в Кабул с 10-ия български контингент. Генералът лично иска да провери условията, в които живеят и изпълнява задачите си нашите бойци. Това, с което могат да се похвалят в база "Уеърхаус", където е настанен контингентът, е новата модерна френска столова. Иначе нашите момчета и момичета живеят в палатки, за които се плаща наем на германската армия. Много често климатиците не работят и при условие, че температурата навън се вдига до 60 градуса, в палатките става като в сауна.

Условията на живот в базата на международното летище в Кабул са много по-добри. Там българите, които през следващите 4 месеца ще управляват летището, живеят в стаи по двама с климатици.

Информацията е на Дарик радио.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/150-voenni-ot-Plovdiv-pristignaha-v-Kabul-18122
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.