94% от заразените с хепатит А в Пловдив - деца
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:58 / 31.07.2006Коментари ()1385
©
116 пловдивчани, заразени с хепатит А, са в болница. 93-94% от болните са деца до 14-годишна възраст, съобщи доктор Ели Кунчева, шеф на отдел "Противоепидемиологичен контрол" към Регионалната инспекция по опазване и контрол на общественото здраве (РИОКОЗ) Пловдив.
Предложихме на Инфекциозна болница да разучат къде е възможно да се разкрият нови отделения с режим на инфекциозни отделения, тъй като предполагаме, че инфекцията няма да спре дотук, а ще продължи да се разпространява, каза още доктор Ели Кунчева.

Освен в Пловдив хепатит вилнее дни наред и в Своге. Към 8 часа вчера заболелите там бяха 159 души, а 46 от тях работят в "Крафт Фуудс ­ Своге", съобщиха от ведомството, ръководено от проф. Радослав Гайдарски.

Днес междуведомствената комисия, сформирана във връзка с епидемията от хепатит А в Своге, ще разполага с доклада на експерта по питейните води от СЗО, който в петък проучи ситуацията в града. Комисията ще се запознае и с всички останали, направени до момента, изследвания във връзка с епидемията и ще излезе с окончателно становище. Информацията е на вестник "Монитор".


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/94-ot-zarazenite-s-hepatit-A-v-Plovdiv-deca-18130
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.