Демонстрация на технологии за изграждане на система за управление при извънредни ситуации ще се проведе в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:23 / 31.07.2006Коментари ()905
Техническа демонстрация на продукти и технологии за изграждане на Интегрираната система за управление при извънредни ситуации (ИСУИС) ще се проведе в Пловдив между 9 и 13 октомври, това стана ясно на семинар за доставчици на оборудване, на който присъстваха министърът на държавната политика при бедствия и аварии Емел Етем и Андрей Иванов, директор на Гражданска защита, предаде репортер на Агенция "Фокус".
Пилотният проект се осъществява след сключен договор между “Гражданска защита” и американската компания “Уинборн и Костас”.
След демонстрацията ще бъдат обявени конкурсни процедури за доставка на технологични продукти, сред които - софтуер за системата, свързан с единния номер за спешни повиквания 112, софтуер и хардуер за комуникации при извънредни ситуации, оборудване за пренос на видео, глас и данни, системи за оповестяване на населението и мрежово оборудване.
Изграждането на Национален център за управление при извънредни ситуации, Регионални центрове за управление при извънредни ситуации, Център за спешни обаждания-112 и мобилни звена в цялата страна са приоритетите на програмата. Националният център за управление при извънредни ситуации ще подържа връзка с центровете на БЧК, Европейските центрове за спешни повиквания, както и с центровете в съседните страни на България. Системата трябва да бъде внедрена в страната до 2013 година.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Demonstraciya-na-tehnologii-za-izgrazhdane-na-sistema-za-upravlenie-pri-izvunredni-situacii-shte-se-provede-v-Plovdiv-18159
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.