"Мачът на надеждата" събра сериозна сума приходи за онкоболните
Автор: Екип Plovdiv24.bg 20:42 / 08.09.2023Коментари ()1619
©
Около 1,3 милиона лева са приходите само от продажба на билети за благотворителния "Мач на надеждата", организиран от Стилиян Петров. Средствата от шоу двубоя, игран на Националния стадион "Васил Левски" в сряда вечер, ще отидат в помощ на борещите се с онкологични заболявания, както и за подобряване на условията в българските болници.

Отделно приходи има и от есемес кампанията, която ще продължи 4 месеца. Всеки, който реши да се включи в каузата на Стилиян, може да помогне с есемес с текст DMS STAN на номер 17 777.

Самият Петров получи прегръдка от всички звезди на терена, като не успя да сдържи сълзите си. За бившия капитан това бе и своеобразен негов бенефис и сбогуване с публиката. В негова чест звуча популярният хит You'll Never Walk Alone ("Никога няма да останеш сам"). Песента е химн на бившия му клуб "Селтик", както и на "Ливърпул".

"Каузата да оцелееш е нещо голямо и велико, затова сме всички тук - да дадем надежда, съпричастност на всички, които се борят с тази болест. Трудно е, тежко е, но дадохте на мен сили, за да мога 11 години по-късно да облека фланелката на България и да се забавлявам пред вас
©
. Видях, че България е единна и силна", каза Стилиян Петров.

"Всички тези звезди, които дадоха времето си, за да са тук днес, да ви забавляват, а вие показахте една съпричастност, една голяма сила. Това е България и можем само да се гордеем. Благодаря за подкрепата, за любовта. Моята любов към вас никога няма да спре и днес показахте защо съм горд, че съм българин. Благодаря ви!", бяха емоционалните думи на Стилиян секунди след демонстративния мач, пирипомня "България Днес".


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Machut-na-nadezhdata-subra-seriozna-suma-prihodi-za-onkobolnite-1816964
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.