Русия била на прага на алкохолна криза
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:00 / 04.08.2006Коментари ()2178
©
Русия е на прага на алкохолна криза. Новият закон за акциза на вносния алкохол вместо да въведе ред, изпразва щандове и поставя дребните търговци пред фалит, съобщи Би Ти Ви.

Според новия федерален закон всяка бутилка вносен алкохол трябва да носи специален бандерол с индивидуален баркод. Целта е да се ограничи контрабандата и производството на фалшификати. Вместо да въведе ред на пазара обаче, текстът изправя дребните и средни търговци пред.

В Москва чуждестранните вина са на изчезване, защото продавачите са върнали доставките си, за да бъдат сменени старите бандероли с нови. Дотогава щандовете ще стоят празни. Собствениците на магазини обвиняват правителството, че не е предвидило разумни срокове за адаптиране към новия закон.

Руските митници работят неуморно, за да разрешат ситуацията, но все още вносният алкохол пробива трудно на пазара. Много продавачи очакват кризата да продължи месеци, което може да доведе до фалит половината магазини.

Празните щандове за вносен алкохол обаче не притесняват повечето руснаци. В летните жеги повечето граждани предпочитат традиционната водка, която все още се намира в изобилие. Информацията е на bTV.



Още новини от Международни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/mejdunarodni/Rusiya-bila-na-praga-na-alkoholna-kriza-18250
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.