Чепеларските села протестираха срещу образователната политика на общината
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:46 / 12.08.2006Коментари ()1137
Срещу образователната политика на община Чепеларе протестираха вчера жителите на селата Малево, Хвойна, Орехово и Павелско.

В открито писмо до общинската и областната управа протестиращите настояват да се преразгледа решението за затваряне на двете основни училища в Орехво и Хвойна. Жителите на селата не са съгласни и с решението на образователното министерство да бъде закрит и Дома за отглеждане на деца лишени от родителски грижи в с.Орехово.Благодарение на дома вече 31 години в селото има живот се казва още в откритото писмо..На мирния протест днес бяха издигнати искания за подобряване на здравното и социалното обслужване в района.

Кметът на община Чепеларе Тодор Бозуков заяви, че решението на общинския съвет е в съответствие с изискванията на образователното министерство за закриване на маломерните паралелки. Поради малкото деца, превръщането на училището в Павлово в средишно е единствения вариант за запазване въобще на учебно заведение в района, коментира още кметът Бозуков. Той пое ангажимент да се срешне с протестращите.


Още по темата: общо новини по темата: 1
11.08.2006 »

Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Chepelarskite-sela-protestiraha-sreshtu-obrazovatelnata-politika-na-obshtinata-18428
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.