Подводницата Titan: Открити са "предполагаеми човешки останки"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:45 / 11.10.2023Коментари ()1524
©
Останалите отломки от батискафа Titan са извадени, включително "предполагаеми човешки останки", е съобщила бреговата охрана на САЩ, предаде Sky News.

Инженери по морска безопасност са заявили, че са събрани нови доказателства от морското дъно на Северния Атлантически океан четири месеца след изчезването на "обречения Titan". 

Сега отломките се анализират от американски медицински специалисти, докато разследването на трагедията продължава.

След като експертите установят каква е причината за неизправността на батискафа по време на гмуркане на 3800 м, за да се види останките на кораба "Титаник", ще се проведе публично изслушване.

Новината, че корабът е изчезнал, предизвика трескаво четиридневно издирване с цел спасяване на намиращите се на борда, но всичките петима пътници загинаха.

Баща и син Шахзада и Сюлеман Дауд, британският милиардер Хамиш Хардинг, френският подводен експерт Пол-Анри Наржоле и Стоктън Ръш, изпълнителен директор на компанията, която притежаваше подводницата, загинаха при катастрофалната имплозия на плавателния съд.

Морският разследващ съвет вече заяви, че се надява разследването му да "помогне да се гарантира, че подобна трагедия няма да се повтори".


Още новини от Любопитни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/interesno/Podvodnicata-Titan-Otkriti-sa-predpolagaemi-choveshki-ostanki-1855092
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.