Проверката в "Топлофикация Пловдив" - за пропуснати ползи и нередовни документи
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:29 / 28.08.2006Коментари ()1509
©
По три основни линии тече проверката в "Топлофикация Пловдив" - пропуснати ползи, нанесени щети и издаване на нередовни счетоводни документи, научи "Сега". През 2000 г. дружеството прави разширение на паропровода, който захранва промишлените абонати в Северната индустриална зона. След като 4 частни фирми отказват трасето да премине през техен терен, строежът е замразен. ТЕЦ-ът завежда и печели дела срещу фирмите. Не са потърсени обаче обезщетения за пропуснати ползи и щети, а сега вече е невъзможно да се заведат дела, тъй като разрешителното за строежа на паропровода е изтекло миналата година.

Вторият сигнал е за това, че ръководството на дружеството не е поискало насрочване на описи на имуществото на длъжниците. През април 2004 г. "Топлофикация" е била предупредена от юристите си, че ако не поиска насрочване на описи, може да изгуби над 850 000 лв. по заведените 978 изпълнителни дела. Третият проблем са нередовните документи, издавани на абонатите за използвана топлоенергия. Преди четири месеца близо 15 000 от клиентите на дружеството вместо фактури получиха данъчно-кредитни известия.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Proverkata-v-Toplofikaciya-Plovdiv-za-propusnati-polzi-i-neredovni-dokumenti-18771
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.