Задава се най-тежката година след 1997 г.
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:45 / 28.08.2006Коментари ()6025
©
Смятам, че 2007 ще бъде най-трудната след 1997 г. Това каза финансовият министър Пламен Орешарски пред БНР вчера. Според него то ще последва от предстоящите нови и огромни за мащабите на страната ни разходи.

Ще припомня още веднъж, че само вноската в общността, която ще направим следващата година, е в размер на 630 милиона лева и много повече в сравнение с досегашните години са и средствата, предвидени за съфинансиране на европейските фондове, коментира министърът. Той добави, че предприсъединителните фондове ще продължават да се усвояват още няколко години и натрупването ще се усети.
Орешарски каза още, че се надява страната да усвои всичките 12 млрд. евро по тези фондове, тъй като това са безвъзмездни помощи. В същото време той подчерта, че практически само няколко от старите страни - членки усвояват над 90 на сто от парите. Повечето не достигат тези проценти.

Финансовият министър бе категоричен, че през 2007 г. поне разходите със социална насоченост ще бъдат на съответно равнище. Според него това означава да има приличен ръст, така че обикновените граждани да не усетят фискалните затруднения от балансирането на бюджета. Информацията е на вестник "Монитор".


Още новини от Аналитични новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/analitycs/Zadava-se-nai-tezhkata-godina-sled-1997-g-18783
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.