Обсъждат приватизацията на Панаира
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:48 / 29.08.2006Коментари ()1209
©
Във връзка с предстоящата в Пловдив обществена дискусия за приватизацията на Международния панаир, пловдивският народен представител от Коалиция за България инж. Захари Георгиев предостави на поканените за участие в дискусията последния вариант на законопроекта си за Международния пловдивски панаир с мотивите към него. Законопроектът все още не е внесен в деловодството на Народното събрание. Г-н Георгиев очаква становища от представителите на централната и местна власт, а от колегите си народни представители – подкрепата им.

“С приемането на този закон ще се възстанови традицията Международния панаир - Пловдив да бъде предмет на уредба от специален закон така, както е бил създаден / с Указ № 542/1891 г. на княз Фердинанд и признат за национален с Наредба-закон от 1935 г./”, се казва в мотивите на законопроекта. “Ще се създадат законови предпоставки пловдивското изложение да се утвърди и развива като най-важното международно пазарно средище в България и Югоизточна Европа. Това ще създаде още по-голям имидж както на Международния Пловдивски панаир, така и на страната ни като член на ЕС”, посочва още в мотивите си народният представител.

“Като се има предвид структурата на собствеността на водещи панаирни организации в световен мащаб, спецификите на панаирната дейност и особеностите и значението на пловдивския панаир за българската икономика се налага гарантиране на държавния характер на дружеството и предоставяне на възможност за участие в капитала и на община Пловдив. Мажоритарната собственост на държавата в дружеството и уреждането на статута на Международния панаир в Пловдив като важна национална институция с устойчив законодателен акт ще гарантира равнопоставеност както на всички български производители и търговци, така и на всички чуждестранни участници и контрагенти”- се казва още в мотивите на законопроекта на Захари Георгиев. Информацията е на агенция "Фокус".


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Obsuzhdat-privatizaciyata-na-Panaira-18812
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.