НАП върна Рашко Стоянов на работа, той замина за Лондон
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:44 / 31.08.2010Коментари ()13839
© Plovdiv24.bg
Старши юрисконсултът Рашко Стоянов, когото полицията арестува за кратко в акцията "Всичко коз", е възстановен на работа в дирекция "Обжалване и управление на изпълнението" в НАП - Пловдив. Полицейската операция бе проведена на 21 юли и приключи с арестуването на 10 души от цялата страна, организирали схеми за данъчни измами.

След официалното съобщение, че в Пловдив е арестуван Рашко Стоянов - братовчед на президента Петър Стоянов, последва уточнение от самия него, че арестът всъщност е бил разпит, след който данъчният юрист се е прибрал вкъщи. Два дни по-късно от централата на НАП уточниха, че Стоянов ще бъде уволнен дисциплинарно в най-кратки срокове. Не може да ни спре фактът, че прокуратурата не е повдигнала обвинение срещу нашия служител, ние правим собствени проучвания, заяви говорителят на НАП Росен Бъчваров.

Тези дни стана ясно, че Рашко Стоянов е възстановен на работа в ОУИ. Дисциплинарният съвет на приходната агенция прекрати дискусията по дисциплинарното уволнение на нашия служител, заяви Росен Бъчваров. По време на заседанията на съвета Стоянов е предоставил писмени доказателства, че към него няма повдигнато обвинение и не е започнала наказателна процедура. След като обсъди казуса, Дисциплинарният съвет реши да не уволнява засега Рашко Стоянов. Това означава, че процедурата по отстраняването му е замразена, но ако постъпят нови доказателства, тя отново ще влезе в дневния ред на съвета, уточни Росен Бъчваров.

Няколко дни след връщането си в НАП, Рашко Стоянов стегнал куфарите и заминал за Лондон, научи репортерът. Причина за екскурзията е очакваната среща на националните футболни отбори на България и Великобритания в петък. Отличителна черта на юрисконсултът на НАП е, че си пада по ритането на стадионите, твърдят приятелите и колегите му.

Източник: в. "Марица"



Още по темата: общо новини по темата: 8
15.06.2020 »
13.05.2020 »
25.07.2010 »
22.07.2010 »
22.07.2010 »
21.07.2010 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/NAP-vurna-Rashko-Stoyanov-na-rabota-toi-zamina-za-London-188169
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.