Комуникацията чрез бележки се възроди в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:30 / 05.11.2023Коментари ()8339
© Plovdiv24.bg
Спрямо времето в което живеем общуването чрез бележки е стар, архаичен метод, носещ романтизма на годините преди социалните мрежи.

Читател на Plovdiv24.bg се е натъкнал на книга, която служи, като средство за комуникация между жители на съседни кооперация в близост до бул. "Христо Ботев". 

"Изпращам до редакцията Ви нещо колоритно, което може да предизвика усмивка в сивото ни ежедневие. Близо до Централна гара в една уличка на бул. "Христо Ботев" се натъкнах на тетрадка върху капака на кола, в която жители от съседна кооперация си общуват помежду си по битовите въпроси. Коментарите и изводите оставям на вас.", казва той.

Eкипът ни се опита да разгадае на каква тема си пишат хората в тази книга, като прочете различните шрифтове и наклонени думи. 

Успяхме да разберем, че се вълнуват от платените или неплатени сметки за ток на няколко различни човека. От ръкописа им можем да заключим, че това са възрастни хора, които си напомнят и помагат за плащането на битови сметки.

"Търсете чичо Божко, не си е платил асансьорът за този месец октомври 2023 година. Днеска е 23 число до 31 октомври 2023 трябва да се плати асансьорът от тези 190 лева.", пише гражданин.

"И токът е 38 лева.", допълва друг.

"За токът месец ноември 2023 година."

"Ще го плати Бай Кости. Днеска му дойде бележка."


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Komunikaciyata-chrez-belezhki-se-vuzrodi-v-Plovdiv-1884523
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.