Колективен омбудсман ще наблюдава администрацията на Западен
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:37 / 31.08.2006Коментари ()1051
Обществен съвет ще наблюдава и коригира работата на администрацията на пловдивския район “Западен”. Това обяви районният кмет Маргарита Вакрилова, след като получи сертификат за система за управление на качеството ИСО 9001:2000. Той бе връчен от управителя на сертифициращата компания “ТЮФ Норд България” Стоян Йотов на официална церемония. За нас този престижен документ е виза за ЕС, коментира г-жа Вакрилова.

Инициативата за създаването на колективния омбудсман е на самото кметство. В Обществения съвет ще се включат представители на бизнеса, на образованието и други сфери, граждани, които живеят и работят в района. Съветът ще разглежда сигнали, жалби и предложения за работата на администрацията. “Той ще е още една гаранция, освен проверките на “ТЮФ Норд”, че спазваме изискванията за постоянно високо качество на услугите, тъй като то улесняват живота на хората, създава условия за функциониране на бизнеса и за успешно реализиране на плана за развитие на Пловдив в частта му за район “Западен”, поясни г-жа Вакрилова. Първият член на съвета стана Стоян Йотов.

Не разчитайте само на сертификата за ИСО, а и на мнението на хората, които живеят в района, защото то е най-голямото удостоверение за качеството на вашата работа, приветства инициативата кметът на Пловдив д-р Иван Чомаков. Следващата година цялата община ще бъде сертифицирана по ИСО – и останалите районни кметства, и централната администрация, добави той.

Досега успешно са финализирали процедурата “Централен” и “Западен”, подготвят се “Южен”, “Северен”, “Тракия” и “Източен”. “Предстои да бъдат открити нови сгради на кметствата в “Южен” и “Северен”. Качеството на услугите е комплекс от изисквания, не може в неугледни помещения да претендираш, че предлагаш високо ниво на обслужване”, подчерта д-р Чомаков.

Той благодари на колектива на район “Западен”, че е успял бързо да пренастрои своята работа според европейските критерии. Близо година продължи подготовката на районната администрация за въвеждане на системата за управление на качеството. Бяха усъвършенствани функциите на всички звена и всяко работно място, за да се осигури достъпно и бързо обслужване за граждани и фирми. Служителите минаха през специален изпит, за да се провери нивото на тяхната подготовка. Бяха направени три външни одита от “ТЮФ Норд България”. Сега цялата административна система действа професионално, прозрачно и гъвкаво, обобщи кметът на “Западен” Маргарита Вакрилова.

ТЮФ Норд” е сертифицираща компания, която работи в над 70 държави по света и има годишен оборот от 600 млн. евро. Нейният клон в България ще продължи да наблюдава район “Западен”, за да не се получават отклонения от стандартите на ИСО.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Kolektiven-ombudsman-shte-nablyudava-administraciyata-na-Zapaden-18856
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.