Броят на заболелите от вирусен хепатит А в Област Пловдив достигна 638 души
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:20 / 09.09.2006Коментари ()1169
29 са случаите на вирусен хепатит А в Област Пловдив, регистрирани вчера. С тях броят на заболелите от хепатит в областта достига 638 души. 23 са новите случаи на хепатит А в кв. “Столипиново” и 2 в “Шекер махала”. Това съобщиха от Националниям медицински координационен център. В 10 детски градини в Пловдив има регистрирани случаи на Хепатит А.

Ежедневно се съобщават адресите на хоспитализираните в Инфекциозна клиника лица с вирусен хепатит и се извършва крайна и текуща дезинфекция.

Продължават проверки в кв. “Столипиново” от отдел “Контрол на хранителни обекти и храни” и отдел “Контрол на нехранителни обекти и стоки” на РИОКОЗ, относно хигиенното състояние на хранителните обекти, сметосъбирането и сметоизвозването. Не са констатирани нерегламентирани сметища при проверките в район “Северен”. Ежедневно се извозват битовите отпадъци. Екопатрули следят постоянно за недобросъвестно изхвърляне на битови отпадъци до закритите кофи тип “ Бобър”.

На територията на страната няма населени места в бедствено положение. Всички лечебни и здравни заведения работят в нормален режим. Информацията е на агенция "Фокус".




Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Broyat-na-zabolelite-ot-virusen-hepatit-A-v-Oblast-Plovdiv-dostigna-638-dushi-19040
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.