Променят рецептата и вида на един от най-популярните сандвичи | ||||||
| ||||||
По-конкретно - новата рецепта за Big Mac ще приготвя питките за сандвичите и хамбургерите на по-малки партиди, за да се гарантира, че се готвят по-равномерно. Марулята и киселите краставички ще бъдат "по-свежи“, кашкавалът трябва да изглежда така сякаш се "разтапя“, а сусамовите семена върху обновената кифличка с бриош трябва да изглеждат "по-произволно разпръснати“, за да "придадат на бургерите усещане за домашно приготвяне“. Специалистите на Макдоналдс са направили общо над 50 промени в технологията за приготвяне на Биг Мак и други бургери. Целта е да се подобри позицията на компанията на пазара за бързо хранене, “особено срещу конкуренти от по-висок клас". Според изданието, новата рецепта вече е изпробвана в Австралия. Сега промените ще засегнат 13 460 от ресторантите на веригата в САЩ. Те не трябва да засягат цената на ястията, но отделните собственици на франчайз могат да определят свои собствени цени, уточнява вестникът. "Макдоналдс“ е популярен със забавния начин, по които предлага своите продукти, и със своята практичност. Често се дава като пример за компания, която се разраства на базата на договори за франчайзинг. Първият ресторант на Макдоналдс™ в България е открит в гр. Пловдив през 1994 г. Към настоящия момент компанията осигурява работа и дава възможност за развитие на над 1000 млади българи в градовете София, Пловдив, Варна, Бургас, Пазарджик, Перник, Ямбол, Стара Загора, Велико Търново, Плевен, к.к Слънчев бряг, к.к Златни пясъци, които обслужват повече от 5 милиона клиента годишно. |