Шеф Кустев обясни защо си нямаме в България ресторант със звезда Мишлен | ||||||
| ||||||
Докато брандът е добре известен със своите гуми, то базираната в Париж компания е известна и с годишния си Michelin Guide. През 1900 г. те започват да публикува пътеводител за Европа, за да насърчи шофьорите да пътуват до местните забележителности. Също така, в ръководството били включени анонимни ревюта на европейски ресторанти, които се фокусирали върху качеството и вкуса на поднесените храни, както и върху овладяването на кулинарната техника. "Мишлен означава детайл. Фокусът върху детайла, страстта към продукта, отношението към продукта, отношението към госта. Това означава. Мишлен гилдията всъщност се превърна в класа. Класа за обслужване, за храна, за качество“, казва шеф Илиян Кустев, който е и част от журито на MasterChef. По негови думи е трудно да се отговори защо в Бъгария все още няма ресторант със звезда Мишлен. "Има много критерии, които трябва да защитиш, за да вземеш звезда Мишлен. Темата е много дълбока. И все още не сме готови, въпреки че по мое мнение има толкова много колеги готвачи у нас, които имат много високо ниво, както на презентация, така и на вкус“, казва той за businessnovinite.bg. Питаме шеф Кустев, ако някога се включи в кулинарно състезание кои колеги би избрал в отбора си? "Димитър Дамянов и Весо Калев“, казва той. А какво има в хладилника си в момента? "Не знам, не съм се прибирал от дни.“ |
Още по темата: | общо новини по темата: 6975 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/1163 ] следващата страница |