Турчинът, убил двама пловдивски музиканти, се изгаври с правосъдието ни
Автор: Ивет Калчишкова 09:30 / 12.12.2023Коментари ()7651
© Plovdiv24.bg
Родителите на Николай Николов
"Не съм голям оптимист. Всичко се протаква с цял печелене на време. Той няма да бъде принудително доведен. След като мине време, нещата ще отшумят и идеята е да се премине към още по-лека присъда", каза бащата на загиналия пловдивски музикант Николай Николов - Ni.co след поредното отложено заседание вчера, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Турският шофьор Мехмет Калиман, който бе осъден за катастрофа, в която загинаха двама младежи, не се яви на обжалването пред Апелативен съд-Пловдив. Защитникът му Рамадан Нуретин също не се яви. Той е представил молба, чрез която уведомява съда, че не е могъл да осъществи връзка с подсъдимия.

Апелативните съдии уточниха, че на 1 декември е изпратено писмо до Министерство на правосъдието на Република България, в което те желаят да им бъде оказано съдействие за довеждането на подсъдимия Калиман от Република Турция. Допълниха също, че не е получен отговор от съседната ни държава до какъв етап е стигнало изпълнението.

По тази причина съдът, държавното и частното обвинение бяха единодушни, че ход на делото не може да бъде даден и следващото заседание бе насрочено за 22 януари 2024 година.

След заседанието родителите на Ni.Co споделиха, че не са изненадани от създадената ситуация и изразиха скептицизъм, че турският шофьор ще бъде доведен.

Защитникът на родителите на другия загинал музикант Павел Дюлгерски изложи друг ключов момент, а именно нередовното призоваване на подсъдимия, която спъва хода на делото.

Той изрази оптимизъм, че това може да се случи и той да бъде редовно доведено в зала.

"Ние не можехме да го намерим и преди две години, но го намерихме, беше и задържан, но сега като е без мярк,а си е в Република Турция.", казаха те.

Припомняме Ви, че случаят е от 29 юни 2018 година, когато в прохода Хаинбоаз шофьорът на турския тир Мехмет Калиман се удря челно в колата на двамата младежи. Пет години бяха нужни на разследващите да изяснят казуса през което време водачът многократно преминава през България.

През февруари тази година той е задържан и след решение на съда в Стара Загора остава в ареста до първото заседание по делото на 18 май.

Той е осъден на 3 години условно и е освободен от ареста.



Още по темата: общо новини по темата: 13
08.02.2024 »
23.01.2024 »
22.01.2024 »
22.01.2024 »
10.12.2023 »
15.11.2023 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Turchinut-ubil-dvama-plovdivski-muzikanti-se-izgavri-s-pravosudieto-ni-1927907
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.