Кметът поласкан от подкрепата на Станишев, жена му не дава 2-ри мандат
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:43 / 23.09.2010Коментари ()5826
© Plovdiv24.bg
Макар още да не е решил със сигурност дали ще се кандидатира за втори мандат - особено след като жена му е категорично против, Славчо Атанасов не скри колко много е поласкан от оказаната му подкрепа от лидера на БСП Сергей Станишев преди няколко дни, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Като кмет, той се интересувал най-вече да си върши добре работата, а нормално било политическите сили да се оглеждат за добри кметове като евентуални кандидатури. Най-важна обаче била подкрепата на пловдивчани, които според него постепенно преодолявали синдрома на разделението, започвали да се превръщат в европейски избиратели, тоест да гласуват за доказалия, че върши работа. Били минали вече времената, когато в Пловдив и синьо магаре можело да бъде избрано за кмет, както във врачанското село Борован - червено магаре. Избирателят вече гледал другояче на изборите.

"Някои се плъзгат по една опасна плоскост да върнат времето назад - към началото на 90-те години на миналия век, когато беше време на пещерно противопоставяне, и отново българският избирател порочно да бъде делен и поставян в различните окопи на левите или десните", коментира кметът.

На направеното му от Цветан Цветанов тази сутрин в националния ефир определение като добре структуриран политически хамелеон Атанасов отговори, че това изказване прилягало повече на вътрешния министър, който е членувал в БКП, но не му било работа да го обсъжда по-надълбоко. Пак на репликата на Цветанов, че статуквото в града се крепи на топлата връзка Първанов - Гергов - Атанасов, кметът пък отвърна, че като заемащ този пост е длъжен да поддържа отношения с видните бизнесмени и общественици в града, още повече, че членуват заедно и в различни организации. Атанасов чистосърдечно си призна, че е не само ротарианец, но и масон, каквито са и Първанов и Гергов, та дори и видният вестникар Степан Ерамян.


Станишев подкрепя Атанасов за нов мандат, кметът поласкан


Още по темата: общо новини по темата: 764
08.10.2012 »
08.10.2012 »
03.10.2012 »
28.09.2012 »
27.09.2012 »
20.09.2012 »
предишна страница [ 1/128 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Kmetut-polaskan-ot-podkrepata-na-Stanishev-zhena-mu-ne-dava-2-ri-mandat-193523
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.