Един по-различен поглед към "Сам вкъщи" | ||||||
| ||||||
В емблематичния филм Кевин защитава къщата от крадци, като измисля оригинални и усъвършенствани методи. В същото време момчето трябва да се погрижи за себе си, тъй като родителите му отлетяха да празнуват Коледа без него - закъснявайки за самолета, те забравиха сина си у дома. И така няколко пъти. Ето как междувременно Кевин се справяше с глада. Всеки може да е като него, пише "Телеграф". Макарони с кашкавал Продукти: Макарони (панделки, фигурки, спирали - каквото желаете) - 200 г; Кашкавал - 150 г; Мляко - 250 мл; Масло - 1 с. л. л.; Извара или сирене - на око, по избор; Горчица - 1 ч. л.; Брашно - 1 ч. л.; Сол на вкус; Смлян черен пипер; Бекон (по желание) - 3-4 филийки. Приготвяне: Кашкавалът се настъргва на едро ренде. Желателно е да е по-твърд. Можете да използвате пармезан или чедър. Чедърът върви по-добре с ястието, но ако добавите малко пармезан към него, вкусът ще бъде още по-ярък. Нарежете бекона (по избор) на тънки ленти. Разтопете маслото в тенджера, добавете брашното и разбъркайте до гладкост. Постепенно добавете млякото на части, като бъркате непрекъснато. Подправете със сол, черен пипер и добавете горчица, ако желаете (дижонската върши добра работа). Добавете извара или сирене, според предпочитанието. Бъркайте непрекъснато, докато се разтопи напълно. Запържете бекона в сух тиган до образуване на коричка. Сварете макароните в подсолена вода, докато омекнат. Намажете формата за печене с масло. Отцедете пастата, като запазите около 0,5 чаша от течността. Разбъркайте пастата с останалата вода и соса със сирене или извара. Прехвърлете в тава за печене и оставете във фурната на 170°C за 20 минути. При сервиране се поръсва със ситно нарязан бекон. Пица "Четири сирена" Продукти: за тестото: Вода - 250 мл; Брашно - 500 г; Жива мая - 25 г (или 7 г суха); Зехтин - 20 г; Захар - 5 г (0,5 чаена лъжичка); Сол - 5 г (0,5 чаена лъжичка); Пълнеж: Горгонзола (или друго синьо сирене) - 100 г; Моцарела - 120 г; Всяко твърдо сирене (кашкавал) - 100 г; Пармезан - 50 г Приготвяне: Смесете водата, брашното, зехтина, солта, захарта и маята. Разбъркайте добре и омесете тестото. Можете да направите това и в машина за хляб, като използвате програмата "Тесто за пица“ или "Тесто с мая“. Разточете с точилка на кръг (или правоъгълник, според тавата) с дебелина 1,5 мм. Разточеното тесто се поръсва с настъргана моцарела, твърдо сирене и горгонзола, нарязана на малки парчета. Имайте предвид, че моцарелата трябва да е твърда, предназначена за пица. Поръсете с настърган пармезан. Печете пицата на 180°C за около 20 минути. Мелба с ягоди и банан Продукти: Ванилов сладолед - 200 г; Ягодов сладолед - 200 г; Бита сметана; Банан - 2 бр.; Ягоди - 200 г Приготвяне: Нарежете 100 г ягоди и ги наредете в купички. Следващият слой е ванилов сладолед. Отгоре се нареждат нарязаните на кубчета банани. Покрийте бананите със слой ягодов сладолед. Гарнирайте с бита сметана и останалите ягоди. |
Още по темата: | общо новини по темата: 6976 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/1163 ] следващата страница |