Метод на главен готвач спестява на хората пари в супермаркета | ||||||
| ||||||
Инфлацията доведе до скок на цените на хранителните стоки и честно казано, понякога идеята да се приготвят както хранителни, така и вкусни ястия, всяка седмица може да бъде непосилна. Според главния готвач идеята е тази практика "От 6 до 1" да опрости пазаруването на хранителни стоки, да елиминира хранителните отпадъци и да помогне на купувачите да намалят разходите. "Методът от 6 до 1" помага на хората да си върнат времето, прекарано в пазаруване, и да се справят с нарастващите разходи за хранителни стоки. Чрез него искам да накарам хората да дадат приоритет на пресните съставки и на здравословните ястия. Създадох го още и за да накарам хората да си приготвят повече домашно приготвени ястия“, казва Коулман пред специализираното издание The Kitchn. Предложеният метод, който нарича още и "6-5-4-3-2-1", предлага закупуване на шест зеленчука, пет плода, четири източника на протеина, три източника на въглехидрати, два соса и една глезотия, с която да угодим на себе си. В едно от своите видеа в "Тик-ток" дава пример как да се приложи метода За шестте си зеленчунa Коулман избра къдраво зеле, билки (килантро и лук), червен лук, цял чесън, аспержи и гъби. За своите пет плода той избсиьа чери домати, червени чушки, ябълки и цитрусови продукти - лимони и лайм. За своите четири протеина той се спира прясна сьомга, смляно пилешко месо, швейцарско сирене и яйца. За своите три въглехидрата - паста, тортили и кифли с бриош. За своите два соса - Чипотле майонеза и салса верде. За любимата си глезотия - картофен чипс. Както споменава готвачът, това е само основа, но със сигурност е доказано, че ви спестява пари всяка седмица, а освен това прави времето за хранене по-вълнуващо. В последващо видео Коулман показа как е използвал всичките храни от пазаруването, за да направи четири вкусни ястия за седмицата. С всички съставки Коулман успя да направи тако със сирене за закуска, салата с паста със зеле, печена сьомга с мед и чесън и пилешки бургери. |