Лесни начини как да различите истинското сирене от фалшивото | ||||||
| ||||||
Основните компоненти на натуралното сирене са мляко с добавка на ензими и закваски. Също така, специални бактерии са отговорни за вкуса и аромата на продукта, а млекосъсирващият ензим ренин е отговорен за образуването на изварата - зърното на сиренето. Освен това, в съответствие с рецептата, към продукта могат да се добавят сол и различни подправки. Въпреки това, не винаги е възможно да сте сигурни, че сиренето, купено в магазин, е наистина естествено, дори ако има етикет с идеалния състав. Възможно ли е да се разграничи висококачественото сирене на око? Според експерти, има няколко прости начина да тествате сиренето за натуралност. 1. Погледнете модела и формата Когато избирате сирене, обърнете внимание на това как изглежда. Натуралното сирене има равномерна шарка и запазва формата си. Повърхността на продукта не трябва да е прекалено ярка - това може да означава добавяне на багрило. 2. Сгънете парчето Ако сгънете парче сирене и то се напука, това е показател, че производителят е "овкусил“ сиренето с мляко на прах и палмово масло. 3. Попийте с хартиена салфетка Това също е достъпен начин за проверка на качеството. Ако след това върху салфетката е останала мазнина, продуктът съдържа растително масло. 4. Осветете с UV лампа Поставете сиренето под UV лампа. Ако видите жълт цвят, сиренето е натурално. Както отбелязва специалистът, други цветове може да показват, че имате фалшификат в ръцете си. 5. Фокусирайте се върху цената Естественото, висококачествено сирене не може да струва по-малко от компонентите, от които е направено, actualno.com. |