Тънкостите при пържене на цаца
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:20 / 29.02.2024Коментари ()25797
©
Лятото наближава и няма да е чудесно, ако не прекараме поне един ден на плажа под чадър, с бира в ръка и порция пържена цаца. Приготвянето на пържена цаца има своите собствени тънкости, които започват с избора на риба. Изберете и купете по-големи цаци от магазина, защото се почистват по-лесно. Няма значение дали са пресни или замразени.

В повечето случаи замразената риба е леко осолена, така че не е необходимо да я осолявате. Ако се спрете на замразена цаца, не я размразявайте напълно, когато е наполовина замразена, тя се почиства лесно – само трябва да издърпате стомаха с палец и показалец и той лесно ще се отлепи. Ако рибата е много малка, не я почиствайте. Изплакнете добре и отцедете.

Има няколко начина за пържене на цаца. Можете просто да оваляте рибата в брашно и да я изпържите в сгорещена мазнина до готовност. Или можете да направите смес от една част пшенично брашно и една част царевично брашно, добавете малко сол и разбъркайте добре.

Потопете рибата в брашнената смес и изпържете, като внимателно я обръщате от време на време с решетъчна лъжица.

Има и друг начин - с клечки за зъби. На всяка клечка за зъби нанижете по 5 рибки през очите, оваляйте в брашно и изпържете. Обръщането е по-бързо и лесно. Сервира се с клечки за зъби. Изберете този метод, ако държите на естетиката на пържените цаца.

Много лесно и бързо ще изпържите цаца, ако използвате тиган с незалепващо дъно. Рибите се овалват в брашно и се нареждат в кръг отвън и отвътре, плътно един до друг. Поставете тигана на силен огън и залейте рибата с олио.

След няколко минути покрийте тигана с чиния или капак, отцедете внимателно мазнината и с помощта на чинията или капака обърнете рибата и я върнете в тигана.

Заливат се с отцедената мазнина и се пържат до готовност. Когато пържим цаца за какво да внимаваме? Когато пържите цаца, можете да следвате няколко съвета, за да я запазите цяла, хрупкава и вкусна. След като почистите и измиете рибата, отцедете добре.

Преди да се сложи в тавата се поръсва с брашно. Ако първо намажете цялата риба с брашно, тя пуска вода, слепва се и става на каша. Пържат се в сгорещено олио. Предпочитайте пържене в тиган, а не във фритюрник. Така става по-вкусно. Сервирайте с много лимон и студена бира, съветват actualno.com.


Още по темата: общо новини по темата: 1075
07.11.2024 »
01.11.2024 »
10.10.2024 »
30.09.2024 »
28.09.2024 »
27.09.2024 »
предишна страница [ 1/180 ] следващата страница

Още новини от Любопитни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/interesno/Tunkostite-pri-purzhene-na-caca-2023412
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.