Глобиха 90% от лекарите в Пазарджик заради направления
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:58 / 04.11.2010Коментари ()1648
© Plovdiv24.bg
Над 90% от личните лекари в пазарджишка община са получили от Районната здравна каса писма за връщане на пари заради надвишен лимит на направленията. Това съобщи председателят на Районната колегия на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари д-р Красимир Кулински. Исканите суми от Здравната каса са в размер от 500 до 7 000 лева. Това е прецедент за Пазарджик, заяви д-р Кулински. Според него мярката засяга само лекарите в общината и на други места в страната няма подобни проблеми. Д-р Кулински бе категоричен, че зад случващото се стои новият директор на Здравната каса в Пазарджик Анета Шопова.

Шефът на Районната здравна каса съобщи, че от 176 лични лекари в областта 70 са надвишили лимитите за направления, а предприетите мерки са в изпълнение на регулативните стандарти. По думите й от началото на годината контрол за ревизия за дадените направления не е правен и затова отговорност носи предишният директор на касата. Сега се обобщават данните за първото и второто тримесечие и резултатите са такива, обясни още Шопова.

Този следобед, се очаква джипитата от Пазарджик да излязат с обща протестна декларация, която ще бъде изпратена до Народното събрание и Националната здравна каса.

Източник: Дарик



Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Globiha-90-ot-lekarite-v-Pazardzhik-zaradi-napravleniya-204259
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.