Синдикат "Образование" доволен от решението за натрупания стар отпуск
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:44 / 12.11.2010Коментари ()1207
Синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа" е доволен от решението на Конституционния съд да отмени изгарянето на натрупания стар отпуск. Според синдиката, когато се прави една реформа в утвърден механизъм, какъвто е този за ползването на платения годишен отпуск, то това трябва да стане плавно, поетапно и напълно прозрачно, което не може да се каже за промените в КТ и чл. 173 и чл.176, довели до сериозни затруднения в организацията на работа в системата на образованието. Нека припомним, че в момента повече от 40% от Директорите на училища и детски градини ползват платен годишен отпуск, а средния натрупан отпуск за директори в системата на образованието беше над 150 дена.
Тази реформа категорично трябваше да се случи, но трябваше да се даде по дълъг гратисен период за изчистването на отпуска на директорите, а акцента на промените да бъде насочен напред с две годишната давност за ползване, което поетапно да уравновеси системата.

Синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа" настоява промените в чл.чл. 173 и 176, като антикризисна мярка да бъдат с определен срок и след преминаване на финансовата криза, да се върнат старите текстове.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Sindikat-Obrazovanie-dovolen-ot-reshenieto-za-natrupaniya-star-otpusk-206092
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.