Тече записване за безплатни прегледи на проблеми с кожата
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:53 / 12.11.2010Коментари ()1779
Продължава записването за безплатни прегледи в рамките на Втората национална кампания "Диагностика и профилактика на кожните алергични заболявания", която ще се проведе от 15 до 19 ноември 2010 г. и ще обхване петте най-големи университетски дерматовенерологични клиники в страната - в София, Пловдив, Стара Загора и Плевен. Това съобщиха от ВМА.

По време на кампанията пациенти ще бъдат консултирани и прегледани безплатно, като при нужда ще бъдат провеждани и алергологични тествания, отново без болния да заплаща за това. Освен безплатните консултации цел на кампанията е да популяризира проблема за алергичните кожни реакции, както и възможностите за диагностика, лечение и профилактика на тези заболявания. Тази година специален акцент ще бъде поставен на професионалните алергични кожни заболявания.
Националната кампания е под егидата на Българското дерматологично дружество (БДД) и е част от инциативата на Европейската академия по дерматология (EADV), която координира националните инициативи.

Целта е да се запази кожата от вредните влияния на професионалната и околна среда и да се лекува вече увредената от тези фактори кожа. Кампанията се опитва да привлече вниманието на всички към профилактика на кожните заболявания, навременно лечение и целенасочени грижи. Одобрена в Европейския Парламент през 2009, паневропейската кампания обединява усилията на дерматолози и политици за предпазване от професионални кожни заболявания.

Безплатните прегледи ще се извършват на пациенти с кожни алергични оплаквания, записали се предварително на следните адреси и телефони за град Пловдив:

Пловдив, Катедра Дерматология и венерология : записване на телефони 032/60 22 68 алергологичен кабинет - поликлиника

Източник: Агенция "Фокус"


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Teche-zapisvane-za-bezplatni-pregledi-na-problemi-s-kozhata-206095
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.